GENTLEMAN

Jeg er gammeldags, det er ikke noe å legge skjul på. Jeg liker at en mann tar vare på meg og helst bærer meg over dammer når det regner på sitt verste i bergen. Jeg kan ikke fordra hvordan mannfolk utvikler seg til å bli. Hvor faen blir det av alle gentlemennene? Er det utdatert å være vell manert og sjenerøs med kvinnen? Trenger man ikke lenger vise respekt og ydmykhet? Her hinn dagen stod jeg i kø til bussen , regnet pøste ned og alle skulle presse seg innpå, da jeg endelig var kommet til åpningen, kommer det en mann snikende forbi meg og jeg kan seriøst føle skulderen hans presset sin vei forbi meg. Jeg latet helt ærlig som om jeg mistet balansen og snublet ut av køen, og ja selvfølgelig var det en bestemt grunn for at denne overdrivelsen tok plass, det var rett og slett fordi at da kunne jeg snu meg til hun bak meg og si høyt nok, slik at denne mannen kunne høre det, "fy søren" sa jeg, og ja jeg sa det høyt og tydelig med blikket mot han, " er det sånn mannfolkene har blitt?". Hallo, det er greit, jeg forstår jo det at han kan jo ha hatt en psykisk lidelse, kanskje han hadde autsime, men jeg tror nok den eneste unnskyldningen denne mannen hadde var dårlige manerer. Nedenfor her vil jeg derfor gi dere mannfolk noen tips og triks som alle gentleman bør vite, og samtidig skal jeg skrive litt om hva det vil si å være en gentleman. Så for gudsskyld damer del dette med alle mannfolk dere kjenner!

1. Medfølelse. En mann uten medfølelse er en mann jeg ikke vil ha noe med å gjøre. Har man ikke evne til å vise sympati for et annet menneske eller i hvertfall et snev av empati så er det på tide med forandringer. Jeg så en mann stoppe bilen for å hjelpe en eldre dame som slet med rullatoren sin over veien engang og jeg ble så sjarmert at kvinnen i meg hadde lyst å gå bort å gi han telefon nummeret mitt. Det å kunne se når andre har det vanskelig og faktisk støtte de, er en så utrolig viktig egenskap for en gentleman å ha. Tips: Spør alltid om kvinnen har det bra. Se på henne, hold øyenkontakt og pass på at alle hennes behov er møtt. Er du på date alltid ha telefonen din av, slik at din fulle oppmerksomhet er på henne.

2. Mot. En gentleman skal alltid ha evnen til å konfrontere sin egen frykt og smerte. Han ville aldri latt sin egen frykt eller sin egen sorg stoppe han i å gjøre det som var riktig. Modighet i en mann er så forbanna titrekkende. En mann med indre styrke og med tro på seg selv kan utgjøre mirakler og ingen jævla ting kan stoppe han i å gjøre det han må for seg selv og for sin familien. Tips: Aldri hver redd for å stille opp for en kvinne, eller et barn eller en eldre. Så mange svin som det er ute og lusker for tiden, trenger man menn med mot og styrke. Alltid hver der for å støtte og beskytte din kvinne.

3.Generøsitet. Det å kunne strekke ut en hjelpende hånd, det å kunne være der for noen, det å kunne gi bort noe uten å forvente noe i retur, fy søren for en fantastisk egenskap det er. Folk vil alltid utnytte deg for alt du er verd, men en gentleman vet nøyaktig når man skal gi og når man skal holde igjen og om noen skulle misbruke hans tillit så lærer han alltid av sine feil. Tips: hver grei. Spander middag, selv om hun måtte tilby seg å betale så betal uansett bare for å vise at du kan og vil ta vare på henne. La henne alltid gå først uansett hvor det måtte være. Du skal alltid vente til kvinnen har begynt å spise før du begynner. Følg daten din hjem, uten å forvente at du skal få bli med inn. Alltid hold åpen døren for hvilken som helst kvinne!

4.Visdom og Intelligens. Dette kan kilde en falsk gentleman fra en ekte gentleman. Det å ha visdom, kommer fra erfaring, fra forståelse. Han vet hvor gransene går og selv om han er lidenskapelig, mister han ikke kontrol. En vis person vet at han ikke har alle svarene, og de han har er hans egene som ikke alle vil forstå..Intelligens er også en viktig egenskap for en gentleman.  Det å kunne ha en intellektuell samtale med noen er viktig. Det å snakke med noen som har meninger og tanker som kanskje er ulike eller like dine egene. En som vet hva som skjer i verden og kan svare selvsikkert på de spørsmålene han får. En gentleman banner ikke heller (der skal han slite med meg) han kan utrykke og formulere seg uten å måtte banne. Tips: Skal du på date, og ikke vet hva du skal snakke om, tenk og planlegg hva du vil vite om henne. Hva vil hun og hvordan har hun tenkt å komme dit.  Hvordan ser hun på ting, analyser og hver genuint interessert. Er ikke noe som er mer turn off enn noen som ikke vil vite noe om den andre.

5. Kjærlighet. Denne er viktig. En gentleman har mye kjærlighet å gi, både til seg selv, til livet og til alle de som betyr noe for han. En gentleman trenger ikke å se seg om etter andre for han er fornøyd med det han har. Han vil alltid sitte pris på de som er rundt han og aldri ta de forgitt. Han vil kjempe for de og gi de alt de kunne drømt om. Tips: Elsk de som åpner sitt hjerte til deg og gir seg til deg. Ikke ta de forgitt for en dag er de vekke. Kanskje et liv kan virke lenge sammen, men når man mister de, er ikke et liv nok. 

6.Humor. Vi trenger alle en som kan få oss til og le, og en gentleman har alltid noen gode spøker på lur. Tips: Aldri hver redd for å dumme deg ut, det er bedre å bare gi alt enn å holde tilbake. En mann som får en kvinne til å le, kan få henne til å gjøre mye mer enn bare det.

7. Utsråling. Dette, haha fy søren bare dette kan få meg til å gjøre rare ting altså. En gentleman utstråler styrke, han utståler selvsikkerhet, mot og ro. Han har en måte å være på som gjør at du vil se mer, du vil vite mer. Du vil at han skal være der å beskytte deg fordi du ser han er sterk, klart du har ingenting å frykte men dypt nedi ditt indre ligger det et innstinkt om å få den sterkeste mannen som kan gi deg sterke, sunne unger og ta vare på dere gjennom livet og dette er noe han kan bringe frem i deg. Han fikler ikke med fingrene, han ser ikke ned i skoene, nei han bærer seg med trygghet. Tips: Pass på hvordan du bærer deg selv. Har du en bra holdnig? går du med rak rygg? har du hode hevet høyt? Om du tror vi jenter ikke legger merke til slike ting så tar du feil. Det er ofte det første vi ser. Så pass altid på å gå med trygghet og selvtilitt fordi det finnes ikke noe mer sexy.

Jeg kunne sikkert fortsatt i evigheter om dette her temaet altså, men jeg har allerede på følelsen at dette er for mye, så ha en fortreffelig aften dere.

 

xoxoxo singlegurl

10 kommentarer

Leilighet #413

02.09.2012 kl.22:39

Jeg er helt enig. Jeg higer selv etter å være en gentleman, men det er ikke alltid lett når det er så forbløffende mange feminister som vil gjøre alt selv her i Norge. Det er selvfølgelig ikke noe man skal skylde på, så derfor holder jeg alltid dører åpne og prøver ellers å være så gentle som mulig.

Amalie :)

02.09.2012 kl.22:41

Flott! Trodde det bare var jeg som var gsmmeldags og liker dette :)

singlegurl

02.09.2012 kl.23:04

Leilighet #413: Det liker jeg å høre. Virkelig. Er så utrolig sjarmerende med mannfolk som fortsatt liker å ta vare på damene:) Så stå på, og om du treffer meg og holder døren åpen så vet du at jeg virkelig har satt pris på det, og føler meg sikkert ganske små sjarmert;)

singlegurl

02.09.2012 kl.23:05

Amalie: Nei du er ikke alene der kjære:D

Leilighet #413

02.09.2012 kl.23:12

Det er det jeg satser på! Og se ikke bort i fra det. Jeg bor også i Norges våteste by..

Bertie Wooster

24.10.2012 kl.11:58

Bra post!

Dette er en sjarmerende side jeg kom over for en stund siden som prøver å gjennopprette litt klassiske manlige dyder og klassisk mannlighet, inlkudert det å være en gentleman. Alle de gammelmodige bildene gir en følelse av en svunnen tid og lyst til å hente frem sin indre gentleman:

http://artofmanliness.com/

Denne synes jeg også er interesant. En studie av Øst Europeiske kvinner i USA viser at de føler et stort savn etter den gentlemans kulturen de var vant med i Øst Europa:

http://www.the-spearhead.com/2012/01/02/american-sex-roles-unnerving-to-eastern-european-women/

Det er et par tre grunner til at menn ikke lenger er gentlemen slik de var før. For det første fikk menn på 70 og 80 tallet streng beskjed fra feminister at det å te seg som en klassisk gentleman var noe menn ikke lenger skulle gjøre fordi det var kvinneundertrykkende. Argumentet var at kvinner ble infantilisert og puttet inn i en rolle som noen som trengte å bli beskyttet og tas spesielt hensyn til, omtrent som et barn, og var som tandre blomster heller en sterke uavhengige kvinner. Det er et faktum at på den tiden ble det skrevet mye hissig om dette i ymse medier, at feminister snakket hatsk om dette på tv og at mange menn opplevde å få kjeft for å gjøre ting som å åpne dører og å holde ut stolen etc. At menn da endret seg er ikke rart.

Den andre faktoren er at feminitet er en betingelse for gentleman adferd. Bakgrunnen for at en mann ter seg som en gentleman ovenfor en kvinne er at han føler det feminine er noe verdifult, nesten opphøyd, og mykt, som må beskyttes, tas vare på og æres. Man kan si det slik at feminitet er det myke og maskulinitet er det harde og en gentleman ser det som sin oppgave å sørge for å ta den harde støyten slik at den feminine kvinnen kan forbli myk. Han prøver å ungå at hun må hardne seg for å presse seg frem på bussen ved å gi plass. Han bukker høyverdig for å demonstrere at hun er høyt æret og derfor kan tillate seg feminin utstråling fordi hun ikke trenger å bekymre seg for at hennes mykhet ikke blir tatt hensyn til.

Feminister oppfordret på mange måter kvinner til å maskulinisere seg. De skulle være tøffe, selvstendige, selvhevdende, sinte, fremadstormende, dominerende, selvsikkre etc. Alt dette innebærer hardhet til forskjell fra mykhet. Alt dette er maskuline egenskaper mere enn feminine. Ettersom kvinner hardnet seg på denne måten så mistet menn den naturlige lysten til å te seg som gentelmen fordi de ikke opplevde det som det var noen mykhet å bevare og å ære. De opplevde det, helt korrekt på den tiden i hvert fall, som at kvinner ikke lenger ville ha sin mykhet. Det er som en naturlov at i det en kvinne møter en sterk, selvsikker, maskulin man som ter seg som en gentleman, så blir hun automatisk mere feminin og myk i sammhandling med ham. På samme måte er det som en naturlov at når en mann møter en feminin og myk kvinne som ter seg som en kvinne så føler han et kall til å manne seg opp, bli sterkere og te seg som en gentleman. Vi elsker dette når det er kvinner som fremkaller dette i oss.

Bertie Wooster

24.10.2012 kl.12:00

Det er klart at over tid har menn mistet mye av evnene til dette så når vi møter en

feminin kvinne som faktisk ter seg feminint så er vi i dag mindre i stand til å

hente frem vår indre gentleman og maskuline beskytter, men selv i dag vil en kvinne

få langt mere av dette når hun selv ter seg feminint.

Disse tingene er derfor altid et samspill, en yin yang dynamikk, nesten som en

kontrakt med gjensidige plikter og rettigheter. Kvinner i dag har helt glemt at en

gentelman ikke er noe de kan kreve, det er altid noe man fortjener om man selv kan

tilby en feminitet som innspirerer til det. Akkurat på samme måte kan ikke en man

vente seg at kvinner skal stråle på sitt mest feminine rundt ham om ikke han gjør

seg fortjent til det gjennom maskulin styrke og å ære kvinnen som en gentleman.

Det spiller ingen rolle hva man mener er riktig og rettferdig. Dette springer ut av

psykologiske mekanismer man ikke kan gjøre noe med. Så hvis man vil ha flere

gentleman må man rett og slett kvinne seg opp og dyrke sin feminitet og dyrke en

feminin måte å ære menn rundt seg på og en feminin måte å kalle inn menns hjelp på.

For kvinner i dag som virkelig har dette inne er det selvfølgelig trist at de vil få

mindre maskuline gentelmen til å respondere enn for 40 år siden, men hun vil få

flere enn andre kvinner. For at menn generelt skal bli mere gentlemen så kreves det

et samspill der kvinner igjen blir mere feminine og menn blir mere maskuline i en

frem og tilbake dynamikk over lang tid. Så er du en feminin kvinne som virkelig

opprettholder din del av "kontrakten" og ikke får det du føler du fortjener tilbake,

er det vel så mye snakk om at dine medsøstre må kvinne seg opp som at menn må manne

seg opp. Menn vil aldri ensidig endre adferd på dette området for med mindre kvinner

også endrer seg er det ingen ting som inspirerer oss til det eller som fortjener

det.

Dette er en veldig god artikkel i forhold til å forklare hva maskulinitet og

feminitet er og hvordan de samhandler:

http://www.masculinity-movies.com/articles/understanding-the-masculine-and-the-feminine

Denne artikkelen lanserer en teori om 3 stadier av kjønnsrelasjoner der vi nå er på

vei inn i en ny fase der vi igjen kan bli mere maskuline og feminine, men på en mere

moden måte enn før:

http://www.masculinity-movies.com/articles/the-three-stages-of-david-deida

Her kan du lese om kvinner som har "kvinnet seg opp" og gått inn for å dyrke sin

feminitet og endre hvordan de behanlder menn og hvor gode resultater de fikk i

forhold til å bli benhandlet mere gentlemann aktig tilbake av menn:

https://theprivateman.wordpress.com/2012/06/25/woman-up-re-visited/

Denne bloggen går mye på dating, men den sier mye om maskulintet og feminitet og den

gjennsidige dynamikken i forhold til dating, hva som er attraktivt og ikke etc.:

http://www.therulesrevisited.com/

Her er enda mere bra om feminitet og maskulinitet. Begge bloggene hanlder om en del

annet også så du må kanskje hoppe over en del poster før du finner det du vil lese:

http://verusconditio.wordpress.com/

http://thesanctuary-spacetraveller.blogspot.no/

David Deida har skrevet fantastiske øker om samhandlingen mellom det maskuline og

feminine.

Jeg annbefaller sterkt denne til alle kvinner:

http://www.amazon.com/Dear-Lover-Womans-Guide-Deepest/dp/1591792606

Denne er egentlig for menn, men utrolig nyttig for kvinner å lese for å forstå menn:

http://www.amazon.com/gp/product/1591792576/ref=pd_lpo_k2_dp_sr_2?pf_rd_p=1278548962&pf_rd_s=lpo-top-stripe-1&pf_rd_t=201&pf_rd_i=1591792606&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_r=1YHBBW10425JM2TZ5VC3

Denne har jeg ikke lest, men vil tro også er nyttig:

http://www.amazon.com/Its-Guy-Thing-Owners-Manual/dp/1558744649

christian Meyer

30.10.2012 kl.17:57

Wow! Bra blogg! Forrige kommentator var ikke en mann av få ord, men jeg må si at jeg deler mange av hans meninger. Mennesker er rare...det er dog det mest fornuftige jeg klarer å si. Og skål for damene!

Jeannette

22.04.2013 kl.02:04

Må bare fortelle om en hendelse som forekom for ikke så lenge siden, d kommer vel under nr 1.

Jeg står i kø på butikken, en eldre dame, som tydlig hadde problemer med både det ene og det andre, skulle betale for en pakke do papir, men når hun dro kortet ble det ikke godkjent, ikke førte gang og ikke andre gang hun prøvde, så sier plutselig mannen bak kassen(som jeg egentlig ikke hadde latt meg merke så mye med), "det går greit det, jeg tar d", han plukker frem lommeboken og betaler dopapiret for den stakkars gamle, jeg holdt på å smelte der jeg sto! og når det er min tur sier jeg "det er var utrolig snilt av deg! er ikke åfte man ser sånt den dag i dag", og han svarer med "hun minte meg bare så mye om min mor, og ingen hadde en bedre mor enn meg" han smiler stort, jeg betaler, sier hade og går.

Denne artikkelen er vist stor på lange kommentarer:P men måtte bare dele dette, ble så imponert og rørt av det, til tross for at det var jo ikke så mange kronene at det utgjorde noe, men alikevell ser man slik oppførsel VELDIG sjeldent

Klem

singlegurl

22.04.2013 kl.05:35

Jeannette: Gud.. Hva gjør man når man ser slikt? det der er en sånn situasjon der jeg hadde følt en sterk trang til å måtte si noe til han.. Bare slik at han aldri sluttet å være slik han var og at han forsto at kvinner aldri vil slutte å la seg sjarmert av slike handlinger.. Det er litt som å se en overvektig person ute på joggetur og du vil bare rope "stå på! jeg er så forbanna imponert" og virkelig,virkelig mene det! Lol:)

Jeg sitter virkelig pris på slike kommentarer som din, og virkelig elsker at folk gjør og legger merken til slike handlinger for ja de er svært sjeldene.. ha en fantastisk dag
Klem

Skriv en ny kommentar

singlegurl

singlegurl

24, Bergen

hei! jeg er en jente på 23 år fra bergen. jeg er nylig blitt singel etter et 7år langt forhold! bloggen min handler ikke om hår, mote og nada.. nei! bloggen min handler om sex, flørting og tiltrekning Nå skal jeg ut og utforske hva singel livet har å by på og jeg kan mildt sakt si at det kommer til å bli kleint! jeg skal lære meg teknikken av å få hvilken som helst mann jeg peker på uten at alkohol er inne i bilde. det skal bli en spennende reise.

....
...

Kategorier

Arkiv

hits